BLOGEr du i nuet? (22. februar 2019)

- Af Sarah


Jeg skrev et blogindlæg, som handlede om at leve frem for at overleve. Det vil jeg vende tilbage til og gå lidt mere ind i, hvordan man kan praktisere at leve frem for at overleve. Jeg tror på, at det handler rigtig meget om at kunne være i nuet. Være nærværende med det der sker her og nu. 

“The only thing that is ultimately real about your journey is the step that you are taking at this moment. That’s all there ever is.” Eckhart Tolle

Der går ikke en dag, hvor jeg ikke bekymrer mig om fremtiden — "får jeg et job?", "hvad hvis jeg ender på kontanthjælp?", "jeg ser folk omkring mig, hvor det lykkes, men det lykkes ikke for mig". 

Jeg går også ind i fortiden — "har jeg valgt den rigtig uddannelse?" og "var det spild af tid?"

Problemet er bare, at når jeg enten går ind i fremtiden eller fortiden, så er jeg ikke i nuet og er dermed ikke nærværende. Og lige nu er fremtiden meget usikker, hvilket den nok altid er. Fortiden kan jeg ikke lave om på. Til gengæld kan jeg arbejde på at gøre noget her og nu, som kan være med til at forme en fremtid og fortsat forme mig.

"The past is gone, the future is not yet here, and if we do not go back to ourselves in the present moment, we cannot be in touch with life.” Thich Nhat Hanh

Så, hvordan kan man være i nuet? Tja, det er overraskende svært, selvom man skulle tro det var simpelt, men tankerne om fortiden eller fremtiden får ofte overtaget. Derfor forsøger jeg at bruge forskellige redskaber, så som at lytte til lydbøger, hækle, lytte til musik, gå en tur, være sammen med dyr — dyr har en utrolig effekt, når det kommer til at få mig til at være nærværende. Tag nu bare min søsters nye killing. Er man ikke nærværende et øjeblik, så laver han ballade eller gør i hvert fald alt på at gøre sig opmærksom på sig selv. Han er heller ikke til at stå for, når han falder i søvn i ens arme og begynder at spinde. Det er så beroligende. Har du børn, så brug en masse tid på dem. Selvom du måske ikke har et officielt arbejde, så har du alligevel et meget vigtigt job og det er din rolle som forældre.

Er du far, så vil jeg sige en af dine fornemmeste arbejdsopgaver er, at vise dine børn, hvor meget du elsker deres mor. For det vil dine børn huske og selv gå efter. Din datter vil gå efter en mand, som er i stand til at elske hende lige så højt, som hendes far elsker hendes mor og din søn vil elske og behandle sin kæreste på samme måde, som du behandler og elsker deres mor. Er du mor, så husk også at tage dig af dig selv og husk at vis, at det er okay at være ked af det. Vær kærlig, for dine børn ser dig, er du hård mod dig selv, kan dine børn ende med også at være hårde mod sig selv. Så vis dem, hvordan de skal tage sig af sig selv, hvis de selv ender i samme situation. Og igen husk, selvom du måske ikke har et formelt job, så er din rolle som mor vigtig, mere vigtig. I første omgang giver det måske ikke så mange penge, men omvendt så giver det kærlighed og nærvær, og det er i bund og grund det eneste dine børn har brug for. Alt det materiale er noget egoet har brug for. Min pointe er blot, at hvis du er nærværende, så slipper du for mindre bekymringer. Foretag dig noget, hvor du både giver og får. 

Er du single lige som jeg og ikke har børn, så husk ikke at måle dig selv med andre, der har en familie eller kæreste. Alle har deres kampe. Når du er ovre i andre eller du ikke længere er i dig selv, så er du der hvor du kan blive ked af det og vred. Så find hjem igen. Kig på det du har og gå efter hvad du ønsker. Der er forskel på at sammenligne sig selv og at ønske sig noget andre har. Så ønsker du også et job, kæreste eller familie eller alle tre ting, så find ud af, hvordan du kan manifestere disse ønsker. Start med at kigge på det du er taknemmelig for og tak for de ting du får f.eks. et job. Dette kaldes law of the attraction. Du bruger dine tankers kraft på at tiltrække dig eller at gå efter det du vil have. Eksempelvis vil gerne have et job som projektmedarbejder. Allerede her målretter jeg mine tanker og min adfærd retter sig ind efter det. Det samme gælder, hvis du tænker negativ, jeg vil gerne have et arbejde projektmedarbejder, men er ikke god nok. Når du tænker sådan så lader du højst sandsynligt vær' med at søge projektmedarbejder jobs og dermed bliver sandsynligheden for at få en stilling som projektmedarbejder mindre.


Så arbejd på dine tanker her og nu, hvis de er negative, så gør noget for at skifte spor. Et eksempel på et negativt tankemønster: forleden skulle jeg læse min brors motiverede ansøgning. Jeg så han sluttede af med noget ala ”jeg ved godt min ansøgning ikke er så god…”. Jeg sagde, at det skulle han slette. For det sælger han sig ikke selv på. Hvis der er et job eller en uddannelse du virkelig brænder for, så skal du ikke sende en ansøgning af sted, hvor du ikke selv mener den er god nok. Hvad tror du modtageren vil tænke? Send en ansøgning afsted, som viser du har evnerne og troen på dig selv, men samtidig også afspejler en vis ydmyghed og bevidsthed omkring dine svagheder ift. jobbet og evt. uddannelsen. Du kan ikke gøre noget ved fremtiden, men du kan gøre noget her og nu.


Du kan arbejde på dig selv, dit nærvær og dine tanker. Tag små skridt. Vær god ved dig selv.